top of page

Heppiemassage - een bijzondere massage voor bijzondere kinderen / volwassenen

Deze massage werd door Helen Lodder van Massageconcept International oorspronkelijk speciaal ontworpen voor kinderen met autisme, maar blijkt voor alle kinderen heel heilzaam te zijn. Zo is ze ook heel goed voor kinderen met een verstoring in de prikkelverwerking zoals kinderen met AD(H)D, het syndroom van Down of hoogsensitieve kinderen. Ook andere kinderen kunnen veel baat hebben bij deze massage, vooral in periodes van verhoogde stress, bij spanningen, nervositeit, angsten, slaapproblemen, snel boos worden of zich niet goed in hun vel voelen.

Heppiemassage is een massage die gebruik maakt van aangepaste massagetechnieken zoals diepe drukmassage, strijkmassage en hand-voetmassage. Dit is speciaal gericht op het verminderen van stress, angst en spanning. Op deze manier proberen we het contact en de concentratie te verbeteren en ook de samenwerking tussen de 2 hersenhelften te optimaliseren. 


Ook volwassenen kunnen baat hebben bij deze massage. Vooral volwassenen waarvoor aanraking niet evident is, die liever een korte massage willen of die veel behoefte hebben aan voorspelbaarheid en aarding.

De massage wordt stap voor stap opgebouwd tot een massage op maat van de ontvanger. Naast verschillende massagevormen wordt ook gebruik gemaakt van aromatherapie en de helende kracht van edelstenen.

Waarom massage ?

 • Massage vervult één van onze basisbehoeftes, namelijk de behoefte om liefdevol en respectvol aangeraakt te worden.
 • Bij aanraking en huidcontact worden pijnstillende hormonen als endorfine en hormonen die ons een goed gevoel geven (oxytocine), aangemaakt. Tevens worden stresshormonen als cortisol en adrenaline sneller afgebroken.
 • Tijdens een Heppiemassage worden verschillende zintuigen tegelijk aangesproken (het horen van rustgevende muziek, het ruiken van geurkussentjes of aromatische olie, de stenen en de handen van de masseur..). Hierdoor worden de twee hersenhelften gestimuleerd en komen die meer in evenwicht.
 • Massage kan stress reduceren. Het werkt kalmerend en kan angsten verminderen.
 • Het slaappatroon verbetert.
 • Massage werkt begrenzend en aardend. Het houdt je " in het hier en nu" en "met beide voeten op de grond".
 • Verbetert het algemeen welbevinden, je goed in je vel voelen …
 • Versterkt het immuunsysteem en bevordert de groei
 • Bij kinderen met autisme is via onderzoek bewezen dat een massage op regelmatige basis een gunstig effect heeft op de communicatie en het contact met andere mensen en dat het de concentratie bevordert.
 • Hoogsensitieve kinderen kunnen "ontprikkelen" en handvatten aangereikt krijgen om in het dagelijkse leven stand te houden en de kracht van hun hooggevoeligheid te ontdekken.
 • Massage kan een steuntje in de rug zijn tijdens een moeilijkere periode

Prijs: 20 euro/ 30 minuten      

        40 euro/ uur

bottom of page