top of page

Kindermassage, uit je hoofd en in je lichaam


Kindermassage is een heilzame methode voor alle kinderen. 

Het is hét antwoord op overprikkeling. Aanraking is een onmiskenbare sleutel tot gezondheid.

.

Ieder kind heeft behoefte aan liefdevolle aanraking. Wat soms niet met behulp van taal uit te drukken is, kan via aanraking wel worden overgebracht en begrepen.

.

Kindermassage heeft op fysiek en psychisch gebied een positief effect. 

* versterkt het immuunsysteem (verhoogt de weerstand)

* bevordert het slapen

* vermindert spanning of stressgevoelens

* bevordert gevoelsontwikkeling en lichaamsbesef

* geeft ontspanning en rust

* verbetert de spijsvertering

* helpt bij (psychosomatische) klachten (hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, obstipatie, diarree, eczeem, bedplassen)

* ondersteunt bij overprikkeling (hooggevoeligheid, ADHD, ADD, Autisme, ODD)

* bevordert het leer- en concentratievermogen

* helpt de eigen grenzen ervaren

* helpt bij angst of onzekerheidsgevoelens

* bevordert verbondenheid

* vermindert agressief of opstandig gedrag

* stimuleert intensiever spelen

.

Wat is het doel van kindermassage?

Bij kindermassage gaat het minder om het perfect manipuleren van de spieren, maar veel meer om het leren omgaan met positieve aanraking en het stimuleren van de huid. Het gaat om bewustwording van het eigen lichaam en zorgt ervoor dat kinderen zich goed in hun vel voelen.

.

Het masseren van een kind vraagt een andere insteek en werkwijze dan het masseren van een volwassene. Waar het bij een massage voor volwassenen meestal om gaat, is het verminderen van spierspanning en het manipuleren van de spieren en onderliggende weefsels met behulp van diverse handgrepen.

Bij kinderen gaat het veel meer om het positieve contact of de verbondenheid, aandacht voor het kind, positieve aanraking van de huid en een liefdevolle manier om tot ontspanning te komen. Daarom wordt een massage voor kinderen op een andere wijze vormgegeven dan die voor een volwassene.Hoe ziet een sessie kindermassage er uit?

De eerste keer maken we kennis en is er een intakegesprek. Hieruit krijg ik een beter beeld van jouw kind en de situatie waarin het zich bevindt, zodat ik daar mogelijk rekening mee kan houden.

Het kind wordt na een introductie uitgenodigd op de massagetafel. Tijdens de massage mag het kind ALTIJD het ondergoed aanhouden en bent u er als ouder op de achtergrond bij aanwezig. Er wordt gewerkt met lichte en verzorgende massage oliën en rustgevende muziek.

Wanneer het kind de kleding aan wil houden kan dat, dan wordt de massage over de kleding heen gegeven.

Het kind mag grenzen aangeven: wanneer iets niet prettig of juist wel prettig aanvoelt, mag het dat zeggen. Het geheel gaat uiteindelijk om vertrouwen en ontspannen. 

Afhankelijk van het kind kan de massagesessie tot maximaal 35 minuten duren. De eerste sessie zal ca 45 minuten in beslag nemen in verband met de kennismaking en intake.

Sommige kinderen kunnen zich gemakkelijk overgeven aan de massage, anderen vinden het spannend of hebben een kortere spanningsboog. Alles is prima daarin; het kind staat centraal en mag zich ontspannen en zichzelf voelen bij mij. Meestal leert het kind gaandeweg beter ” los ” te laten en de massage ook echt als ontspannend te ervaren. Ook dit kan een proces op zich zijn.

Afhankelijk van de hulpvraag en het effect van de massage kunnen er vervolgafspraken gemaakt worden.


Kosten:

Intake en massage (1e keer 45 minuten): 30 euro

Massage 30 minuten: 20 euro


bottom of page